Εκδόσεις υποστηριζόμενες από την Εταιρεία


 
 
 Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" έχει ως σκοπό της τη διάσωση, καταγραφή,  συγκέντρωση, μελέτη και διάδοση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που εμπεριέχεται στο υλικό της προφορικής λαϊκής λογοτεχνίας.
 
 Στην κατεύθυση αυτή ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες και σχετικές δρομολογήσεις που αναλαμβάνει, προβαίνει στην υποστήριξη εκδοτικών δραστηριοτήτων ανάλογων παραμυθολογικών υλικών, χρήσιμων στην επιστημονική, εκπαιδευτική και αφηγηματική κοινότητα αλλά και στο ευρύ κοινό.
Μέχρι σήμερα -2017- έχει υποστηρίξει την έκδοση δύο συλλογών που αφορούν σε λαϊκό προφορικό υλικό από τις προφορικές αφηγηματικές παραδόσεις των λαών του κόσμου, έτσι όπως αυτές ακούστηκαν κατά τη διάρκεια δύο τιμητικών Μαραθωνίων Αφήγησης στα πλαίσια των φεστιβάλ αφήγησης "Αθήνα... μια πόλη παραμύθια" του 2015 και 2016. Οι δύο συλλογές αφορούν στο κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης (World Storytelling Day) στις 20 Μαρτίου, μιας σημαντικής ημέρας -ορόσημο που γιορτάζουν οι ιστορίες και οι παραμυθάδες σε όλον τον κόσμο και κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ. Πρόκειται για τις συλλογές-συλλογικό έργο- "Παραμύθια των Ευχών" (2015) με τη συμμετοχή 22 παραμυθάδων και αφηγητριών  και "Παραμύθια με δυνατές γυναίκες" (2016) με 19 παραμυθάδες.
 
 
 Πρώτη Έκδοση 2015

 
Πρώτη έκδοση 2016

 
 
 Δεύτερη έκδοση 2016
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου