Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Λέσχη Αφήγησης Αθήνας-Η συνάντηση του Οκτωβρίου 2017


 
Για τη δεύτερή της συνάντηση, αυτή του μήνα Οκτωβρίου 2017 ετοιμάζεται η Λέσχη Αφήγησης "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" που διανύει δύο αφηγηματικές περιόδους. Το συναπάντημα του τρέχοντος μήνα ορίζεται εκτάκτως για την
 
Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017
 
και ώρα 19.30-21.30
 
στον φιλόξενο χώρο του Βιβλιοπωλείου-Café FREE THINKING ZONE,
Σκουφά 64 και Γριβαίων στις παρυφές του Κολωνακίου.
 
Η Λέσχη Αφήγησης Αθήνας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" και είναι μια πρόταση για τη δημιουργία ενός αφηγηματικού βήματος, ανοικτού σε οποιονδήποτε θελήσει να το αξιοποιήσει, σε οποιαδήποτε οικογένεια της αφηγηματικής κοινότητας ανήκει: νέος, μαθητευόμενος, υπό δοκιμή αφηγητής, εκκολαπτόμενος, με μικρή ή μεγαλύτερη εμπειρία, ημιεπαγγελματίας ή με καθαρά επαγγελματική σχέση.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι:
 
 α) η επιλογή της προς αφήγησης ιστορίας να γίνει από τη δεξαμενή της ανώνυμης προφορικής λογοτεχνίας (λαϊκά παραμύθια, λαϊκές παραδόσεις, θρύλοι, Αισώπειοι μύθοι, μυθολογικές ιστορίες, αποσπάσματα από έπη, συναξαριακές υποθέσεις) καθώς και βιογραφικές ιστορίες από προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου της Τέχνης, της Επιστήμης, του Πολιτισμού.
 
β) η προσκόμιση της αρχικής πηγής της επιλεγμένης ιστορίας με το εξώφυλλο του βιβλίου από το οποίο αλιεύτηκε η υπόθεση προκειμένου να συμπεριληφθεί στο Αρχείο της Ιστοριοθήκης. Το αναφερόμενο είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε επιθυμεί να το προμηθευτεί με τη μορφή φωτοτυπιών.
 
γ) Η εγγραφή στον κατάλογο των επιλεγμένων αφηγητών της συνάντησης με τηλεφωνική κλήση στο 6945-906008
 
 
 
ΛΙΣΤΑ ΑΦΗΓΗΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
 
1. Αντρέας Ραφτόπουλος
 
2. Λουκία Σουγιά
 
3. Λίλη Προύσαλη
 
4. Παναγιώτης Κόκκορης
 
5.
 
6.
 
7.
 
8.
 
9.
 
10.
 
ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
 
1. Ιωάννα Φώκου
 
2.Αγγελική Γεωργίτση
 
3. Ελεάνα Χατζάκη
 
4. Κάτια Καντούρη
 
5. Δημήτρης Β. Προύσαλης
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου