Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Λέσχη Αφήγησης Αθήνας-Απολογιστικό 2ης συνάντησης Οκτωβρίου 2017

 
 
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και μέσα σε κλίμα συντροφικότητας και εγγύτητας πραγματοποιήθηκε για το μήνα Οκτώβριο η δεύτερη συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία"  για την περίοδο 2017-2018. Με την παρουσία 25 περίπου φίλων των ιστοριών και της αφήγησής τους κύλησε η βραδιά στον φιλόξενο χώρο του Βιβλιοπωλείου-Café FREE THINKING ZONE-Οίκος Ανοχής Σκέψης της οδού Σκουφά 64 στη συμβολή της με τον πεζόδρομο της οδού Γριβαίων, στις παρυφές του Κολωνακίου.
Παναγιώτης Κόκκορης-Ο φόβος γίγαντας (Αγγλία)

Η βραδιά ανέδειξε την ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργεί η αγάπη των ανθρώπων για τις ιστορίες και η αναγκαιότητα της προφορικής τους αφήγησης, αφού πέρα από τους αόρατους δεσμούς που συνδέουν το ακροατήριο επιτρέπουν στην εμπειρία του καθένα να σχηματίζει τη δική του προσωπική σχέση με τις υποθέσεις που γίνονται αντικείμενο εξιστόρησης.
 
Λουκία Σουγιά-Οι γάτες (Ελλάδα)

Τα αφηγήματα που μοιράστηκαν στο κοινό από τους ιστορητές και τις παραμυθούδες προέρχονταν από την Ελλάδα (Νάξο-δύο ιστορίες), το Μεξικό, την Αγγλία, τη Μέση Ανατολή, την Περσία, και την Ινδία, ενώ μία ιστορία κατ' εξαίρεση υπήρξε μεταφορά λογοτεχνικού κειμένου.
Σέβη Οικονόμου-Λουκούμι με φιστίκι (Περσία)

Οι εννιά αφηγητές που πήραν διαδοχικά τον λόγο ιστόρησαν υποθέσεις από τις ανώνυμες και αταξινόμητες ακόμη ιστορίες της προφορικής παράδοσης, τις ευτράπελες χιουμοριστικές ιστορίες, τις ρεαλιστικές-νοβελιστικές ιστορίες, και την κατηγορία των μαγικών παραμυθιών.
Λίλη Προύσαλη-Το παιδί και το ψαράκι (Νάξος)
 Ελεάνα Χατζάκη- Κι αυτό θα περάσει (Μέση Ανατολή)

Το δίωρο καλύφθηκε γρήγορα και οι ιστορίες κράτησαν το αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου ενώ η εναλλαγή φυσικού παρουσιαστικού, αφηγηματικού ύφους αλλά και χαρακτήρα των επιλεγμένων ιστοριών δημιούργησαν μια συνεχή ροή που δεν έχασε ούτε μια στιγμή τη δυναμική της.
Άννα Φασουλάρη-Το δίλημμα της Λορέττας

Ανάμεσα στο κοινό υπήρξαν και φίλες στις οποίες δόθηκε η ευκαιρία, λόγω κενών στον κατάλογο των δηλωμένων αφηγητών, να εκθέσουν τις ιστορίες τους ενώ δεν είχαν άλλη πρότερη συμμετοχή στη λέσχη.
 
Κάτια Καντούρη- Η μυλωνού (Νάξος)

Το ραντεβού της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" ανανέωσε το ραντεβού της για τον μήνα

Νοέμβριο στις 29/11 και ώρα 7.00-9.00 μμ

λόγω αλλαγής της θερινής ώρας. Οι κατάλογοι έχουν ήδη ανοίξει από την παρούσα δημοσίευση και οι δηλώσεις μπορούν να γίνονται στο μέηλ dimprousal@yahoo.gr                                                                                                                                                                                                                                                                                        
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου